banner 234x60
Nu Cash - Sneller euro's sparen doe je nergens!

maandag 24 januari 2011

'Informant' neergeschoten na foto op Facebook

BEDFORD - Vier uur nadat hij op Facebook werd genoemd als politie-informant, is een 30-jarige Brit voor zijn huis neergeschoten.

Een afbeelding van een pagina uit de politie-database werd op de sociale netwerksite gezet. Op de pagina werd geclaimd dat Domenico Masciopinto al sinds 2009 gegevens doorspeelde aan de politie, meldt de Telegraph.

Kort na de publicatie vond de schietpartij plaats. Masciopinto werd geraakt in zijn borst. Hij wordt behandeld in het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek maar stabiel.

De politie van Bedfordshire onderzoekt wie de berichten plaatste en wie achter de schietpartij zit. Een persoon werd aangehouden.

Gisteren was een facebook-pagina met informatie over andere 'informanten' nog steeds online. Een andere site getiteld "Ik haat alle verklikkers" heeft meer dan 4000 volgers.

De vrouw van Masciopinto is woedend op de politie. "Het doet je beseffen dat niets in dit land meer geheim is." Volgens haar is haar man niet eens een informant. De politie wil daarover geen uitspraken doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten